Fonds d’Entraide Prince et Princesse Alexandre de Belgique

Agenda

2023

• 17 februari : Eucharistieviering ter nagedachtenis van de overledenen van de
koninklijke familie in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken.

• 7 april: Uitdeling van chocolaatjes in het Hemptinne Centrum in Jauche.

• 17 april: Inhuldiging van de Freddy Vandecasserie Halle op de Ochtendmarkt (MaBru).

• 7 mei: Herdenking van het einde van de 2e wereldoorlog in Hotton.

• 1 juni: Bezoek aan de afdeling Telecardiologie en de Cardiolounge van de Europa Ziekenhuizen in Brussel.

• 30 juni: Diploma-uitreiking aan het Von Karman Institute For Fluid Dynamics.

• 21 juli: Te Deum in Nassogne.

• 24 tot 28 augustus: Hoge Bescherming van het 8e Orferidis-festival in Falmignoul.

• 1 september : Gala MERCY SHIPS.

• 4 oktober: Gala ten voordele van de vzw SAMILIA in Brussel

• 14 oktober: Gala Women World Leaders Belgium in Brussel.

• 20 oktober: Gala van het Hulpfonds Prins en Prinses Alexander van België in Durbuy ten voordele van de Telecardiologische Dienst en de Cardiolounge van de Europa Ziekenhuizen in Brussel.

• 11 november, 13:00 : opening door prinses Léa van de tentoonstelling over “Het Belgische koningshuis” in Lebbeke (van 11 tot 19/11 in de Heilige Kruiskerk, Lange Minnestraat).

• 23 november: Gala “Sauvez mon enfant” in Brussel

• 29 november: 14e verjaardag van het overlijden van ZKH Prins Alexander van België

• 6 december: privé pianoconcert ten voordele van het Hulpfonds.

2022

17/2 Eucharistieviering ter nagedachtenis van de overledenen van de koninklijke familie in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken.

19/2 38ste Gala van « La Nuit des Neiges », te Crans-Montana, Zwitserland, onder het voorzitterschap van prinses Léa van België.

20/4 Liefdadigheidsgala voor EUFOREA in het Egmontpaleis.

11/5 30 jaar van de « Vrienden van HUDERF – KIDS’CARE » in het CHU Brugmann (Brussel) onder de Hoge Bescherming en in aanwezigheid van Prinses Léa.

29/5 “Ambassador’s Rally”, internationaal en liefdadigheidsevenement van het Consulaire Corps van de Provincie Namen, op het Kasteel van Freyr, onder de Hoge Bescherming en in aanwezigheid van Prinses Léa.

16/10 : Aanplanten van een boom “Prins Alexander” in de tuin van vzw SHEKINA, ter gelegenheid van hun nieuwe vestiging in Haren. Het tehuis Shekina ontvangt 15 kinderen van 3 tot 18 jaar uit gezinnen in grote moeilijkheden.

21/10 : Gala van het Hulpfonds in het Circus Bouglione ten bate van het Circus Bouglione

27/10 : Prinses Léa van België keert terug naar het Vivalia-ziekenhuis in Marche-en-Famenne om er een revolutionair apparaat voor de behandeling van de diabetische voet, gefinancierd door het Hulpfonds Prins en Prinses Alexander van België, officieel ter beschikking te stellen van Professor Alexandrescu.

3/11 : Signeersessie van het boek “Artistieke Carrières” van Prinses Léa bij NATAN Couture.

17/11 Gala van de Orde van Sint-Gabriël (Benelux) in de Cercle Royal Artistique et Littéraire Le Gaulois (Brussel) ten behoeve van de Mutual Aid Fund Prince en Princess Alexander van België, onder de Hoge Bescherming en in aanwezigheid van Prinses Léa.

23/11 Finale van de “Pierre Wynants Trophy 2022 – The Mastercooks of Belgium”, op de Horeca
Flanders Expo in Gent, onder het voorzitterschap en in aanwezigheid van Prinses Léa.

29/11 Uitreiking van de 6e Literatuurprijs Prins Alexander van België, die een boek bekroont dat gewijd is aan koken en gastronomie.

2020

 • 15 februari, 37ste Gala van “La Nuit des Neiges”, te Crans-Montana - Zwitserland, voorgezeten door prinses Léa van België.
 • 17 februari, misviering ter nagedachtenis aan de overleden leden van de koninklijke familie in Onze-Lieve-Vrouw van Laken kerk.
 • 1 maart: einde van de tentoonstelling "In de intimiteit van een prins, Alexander van België" te Namen. Er kwamen 5.085 bezoekers. Onder hen 2.069 inwoners van Namen, 1.281 Walen (exclusief Namen), 443 Brusselaars, 595 Vlamingen en 697 buitenlanders.
 • Vanwege sanitaire maatregelen nam HKH Prinses Léa van België aan zeer weinig externe activiteiten deel. Ze verveelvoudigde persoonlijke contacten.
 • 29 oktober: het Gala dat zou doorgaan in de Golfclub van Sint-Martens-Latem moest worden geannuleerd en verplaatst naar 11 maart 2021.
 • 26 november, videoconferentie van de Franstalige en Nederlandstalige jury’s van de 5e Literaire Prijs Prins Alexander van België. Deze editie werd gewijd aan stripverhalen voor volwassenen.
 • 7 december, bekendmaking van de winnaars van de 5e Literaire prijs Prins Alexander van België.
 • 17 december, bezoek aan de afdeling van dokter Alexandrescu, specialist in het behandelen van de diabetische voet, in het ziekenhuis Prinses Paola te Marche-en-Famenne. Dit is het thema dat in 2020 werd gekozen door HulpFonds.

2019

 1. 21 januari: bezoek van "GAMS" België, Groep voor de afschaffing van seksuele verminking van vrouwen.
 1. 16 februari, 36ste Gala van "La Nuit des Neiges", te Crans-Montana - Zwitserland, onder het voorzitterschap van prinses Léa van België.
 1. 19 februari, misviering ter nagedachtenis aan de overleden leden van de koninklijke familie in de Onze-Lieve-Vrouw van Laken kerk.
 1. 25 april: Liefdadigheidsgala voor EUFOREA in het Egmontpaleis.
 2. Het Europees Forum voor Onderzoek en Onderwijs over Allergieën en Luchtwegaandoeningen (EUFOREA) werd in 2015 opgericht als een internationale non-profitorganisatie naar Belgisch recht door de specialisten in allergologie en immunologie Claus Bachert, Jean Bousquet, Wytske Fokkens en Peter Hellings allen werkzaam in grote Europese onderzoeksinstituten op het gebied van allergieën, astma en aandoeningen van de bovenste luchtwegen. Aandoeningen van de luchtwegen zijn de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen en gedurende de hele levenscyclus. Het vormt een groot wereldwijd gezondheidsprobleem, ongeacht het inkomen. EUFOREA streeft ernaar de prevalentie en last van chronische aandoeningen van de luchtwegen te verminderen door middel van studie, onderzoek, belangenbehartiging en de implementatie van nieuwe digitale oplossingen.
 1. 2 mei: 4e editie van "Défil’éco" te Luik, wanneer creatie rijmt op herstel. Een parade gericht op het recyclen van tweedehands kleding en accessoires.
 1. 18 mei: Gala van "de Nacht van de Sterren" in het Hotel Steigenberger in Brussel
 1. 5 juni: 27ste Gala van de Stichting Basisschool Simonnet in Deurle
 1. 12 juni: Galadiner voor de 70e verjaardag van Paris Match in het Egmontpaleis.
 1. 23 juni: Garden Party en FIAT Automobile Rally ten voordele van het Mutual Aid Fund
 1. 28 juni: 63ste Von Karman Institute afstudeerceremonie
 1. 28 juni: deelname aan de “Summer Peace Summit Vision for Future”
 1. 28 juni: Liefdadigheidsgala van de "Mercy Ships" -vereniging in de Royal Latem Golf Club.
 1. Van 25 oktober 2019 tot 1 maart 2020: de reizende tentoonstelling “In de intimiteit van een Prins, Alexander van België”, die herinneringen aan de Prins en de Koninklijke Familie in beeld bracht (foto’s, films, brieven, voorwerpen van Koning Albert 1 en Koningin Elisabeth, Koning Leopold III en Prinses Lilian, Prinsen Boudewijn en Albert, Prinsessen Joséphine-Charlotte, Marie-Christine en Esméralda en natuurlijk Prins Alexander. Gelegenheidsadres : Namen, "Les Bateliers / Arts décoratifs" - Hôtel de Groesbeeck - de Croix. www.expoalexandredebelgique.be
 1. Bijzonder bezoekers waren Zijne Majesteit Koning Albert II, HKH Prinses Marie-Gabrielle van Savoye, HAD Groothertog Georges van Rusland, HKH Prinses Marie-Esmeralda van België.
 1. Op 7 november, galadiner ten voordele van het Hulpfonds (thema: slechthorende kinderen) in de “Brasserie François” te Namen, voorafgegaan door een cocktail in het paleis van de gouverneur en een bezoek aan de Expo “In de intimiteit van een prins , Alexander van België ”.
 2. Uitgave van een boekje: 10 getuigenissen over Prins Alexander.
 3. 18 december, aanwezigheid van de prinses in het CHR in Namen in het kader van "Enchanted Christmas". Elk jaar biedt de Stichting "Chocolat et sucre d’art" chocolaatjes aan aan kinderen die leven in instellingen zoals weeshuizen, tehuizen, maar ook in pediatrische en oncologische afdelingen van ziekenhuizen. Vorig jaar werden chocolaatjes uitgedeeld in 19 ziekenhuizen en 89 instellingen in Brussel en Wallonië. Het doel is om een ​​beetje zoetheid te brengen aan deze kinderen die moeilijke tijden doormaken. HKH Prinses Léa schonk haar Hoge Bescherming aan deze "Chocolade Kerst" operatie. Elk jaar neemt de prinses deel aan de distributie.

2018

 • 17 februari : Gala "la Nuit des Neiges" onder hoog patronaat. Congrescentrum Le Régent te Crans-Montana - Zwitserland.
 • 20 februari – 11:00 : misviering opgedragen aan de overleden leden van de koninklijke familie. Onze-Lieve-Vrouwekerk te Laken.
 • 7 maart – 15u30 : bezoek aan "Foyer SHEKINA" ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.
  SHEKINA is een opvang waar 15 kinderen tussen de 3 en 18 jaar terecht kunnen. Ze krijgen er hulp en er loopt een educatief programma op maat.
  Deze jongeren hier geplaatst door jeugdzorg en/of de jeugdrechtbank.
 • 7 maart – 18u : lezing door doctor Luc Colémont. Cercle Royal Gaulois, Wetstraat, 5 - 1000 Brussel
  Het Hulpfonds prins en prinses Alexander van België heeft als doelstelling in 2018 om verenigingen te steunen die onderzoek verrichten rond darmkanker.
  In dit kader komt doctor Luc Colémont, oprichter van het fonds "Stop darmkanker" een lezing geven over het thema.
  Hij zal vooral aankaarten waarom het noodzakelijk is om campagne te voeren rond dit thema.

Informatie en inschrijvingen : info fondsdentraidehulpfonds.be

2017

 • 30 januari – 13:00 : aanwezig te Brussel bij La Maraude - opdienen van maaltijden aan daklozen.
  Gelegenheidsadres : Rue Gillon 35 - 1200 Brussel/Sint-Josse-Ten-Noodde.
 • 9 februari – 19:30 : inhuldiging van het Salon van de chocolade.
  Gelegenheidsadres : Tour-en-Taxi - Havenlaan 86C - 1000 Brussel.
 • 17 februari – 11:00 : misviering opgedragen aan de overleden leden van de koninklijke familie.
  Gelegenheidsadres : Onze-Lieve-Vrouwekerk te Laken.
 • 20 februari : Gala "la Nuit des Neiges" onder hoog patronaat.
  Gelegenheidsadres : Congrescentrum Le Régent te Crans-Montana - Zwitserland.
 • 17 maart – 11:00 : persbezoek aan de reizende tentoonstelling : "In de intimiteit van een Prins, Alexander van België". De tentoonstelling gaat herinneringen aan de Prins en de koninklijke familie in het licht zetten. (foto’s, brieven, objecten van Koning Albert I en Koningin Elisabeth,Koning Leopold III en Prinses Lilian, Prinsen Boudewijn en Albert, Prinsessen Josephine-Charlotte, Marie-Christine en Esmeralda en natuurlijk Prins Alexander). De reizende EXPO valt onder de regie van Jean-Christophe Hubert. Het publiek mag een kijkje nemen achter de schermen van het leven te Laken, Argenteuil en Landsrode. De discretie en aanhankelijkheid van de Prins wordt ook vaak in de spotlights geplaatst.
 • 18 september – 20:00 : benefietavond ten voordele van SAMILIA-fonds (strijd tegen mensenhandel)
  Gelegenheidsadres : Cercle Royal Gaulois – Wetstraat 5 – 1000 Brussel
 • 22 september – 15:30 : doop van de roos die de naam « prins Alexander van België » zal dragen. Peter : baron Vermeulen.
  Gelegenheidsadres : La Feuillerie – Rue de la Feuillerie 1 - 7760 Celles
 • 3 oktober -18:00 : conferentie georganiseerd door het fonds Yvonne Boël van professor Paul Hofman, Frans patoloog.
  Gelegenheidsadres : Academiënpaleis – Hertogstraat 1 – 1000 Brussel
 • 13 oktober -18:30 : uitreiking van een medaille door het « Ligue Universelle du Bien Public » te Parijs. « eerbiedigt de strijd van HKH prinses Léa van België tegen ellende en ziekten via het hulpfonds prins en prinses Alexander van België ».
  Gelegenheidsadres : Sénat de France – Salon Napoléon – 15 Rue de Vaugirard – Paris 6ième
 • 17 oktober -19:00 : ceremonie ter ere van een chocoladefabriek te Luik georganiseerd door Jean-Christophe Hubert, nieuwe chocolatier die chocolade maakt van boon tot reep. Er zijn er maar 10 in België. Enkel 2 in Europa maken een “millésime”.
  Gelegenheidsadres : Gouverneurspaleis te Luik – Place Saint-Lambert 18A – 4000 Luik.
 • 26 oktober -19:30 : vernissage van EXPO van de Italiaanse surrealistische kunstschilder Antonio Nunziante. Prinses Léa van België verzorgt het voorwoord van de catalogus van deze EXPO die doorheen gans België zal reizen.
  Gelegenheidsadres : ARAN ART Galery – Gasthuisstraat 15 (Place Saint-Jean) – 1000 Brussel.

Enkele vaste data :
-  Brugge : van 18 maart tot 17 april 2017 - dagelijks van 10:00 tot 18:00. Vrije ingang.
Gelegenheidsadres : Brugge XPO-Center, Site "Oud-Sint-Jan" - Mariastraat 38 - (te voet) - parking Zonnekemeers.
-  Aarlen : van 28 april tot 2 juli 2017.
-  Corroy-le-Château : van 10 juli tot 3 september.
Later mee te delen data voor : Gent - Antwerpen - Leuven - Luik - Spa – Bergen - Namen - Brussel.
De tentoonstelling loopt tot eind 2018.

 • 25 maart – 19:30 : 11de GALA van het hulpfonds prins en prinses Alexander van België.
  Gelegenheidsadres : Marie Siska - Zoutelaan 177 - Knokke-Heist.
  De genodigden brengen daags nadien (26 maart) een bezoek aan de tentoonstelling te Brugge.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen.
François-Xavier Remion : fx actionetcommunication.be – 0475/90.89.76.

2016

 • 18 januari – 12:15 : presence Historical Belgian Culinary Timetable
  Gelegenheidsadres : Hôtel de la Poste - Tour & Taxis - Brussel.
 • 25 januari – 13:00 : presence La Maraude in Sint-Josse-ten-Noode. Opdienen van maaltijden bij de daklozen.
  Gelegenheidsadres : Gillonstraat 35 – St.-J.-ten-Noode
 • 28 januari – 10:00 : bezoek aan het atelier van kunstenaar Arne Quinze. Ontmoeting in het kader van een publicatie over de kunstenaar.
  Plaats : Hooglatemweg, 18 – 9830 Sint-Martens-Latem.
 • 30 januari – 19:45 : presence op het Poolse Bal.
  Gelegenheidsadres : Hôtel Steigenberger Wiltchers – Louizalaan 71 – Brussel
 • 4 februari – 20:00 : inhuldiging van het Chocoladesalon te Brussel
  Gelegenheidsadres : paleis 1 – Brussels Expo
 • 7 februari – 16:00 : inhuldiging van een Vereniging voor Dierenwelzijn
  Gelegenheidsadres : Porte des Aveugles 2 – 4500 Huy
 • 12 februari : uitreiking van de Arthur Grumiaux prijs
  Gelegenheidsadres : Théâtre de Namur – Place du Théâtre 2 – 5000 Namen
 • 20 februari : presence Gala « La Nuit Des Neiges » onder hoog mecenaat.
  Gelegenheidsadres : Centre de Congrès Le Régent te Crans-Montana – Zwitserland.
 • 29 februari – 13:00 : presence La Maraude in Sint-Josse-ten-Noode. Opdienen van maaltijden bij de daklozen.
  Gelegenheidsadres : Gillonstraat 35 – St.-J.-ten-Noode
 • 5 maart – 19:00 : Tiende Gala van het Hulpfonds prins en prinses Alexander van België.
  Gelegenheidsadres : Stadhuis – Brussel
 • 9 maart – 15:30 : presence op nieuwe Picasso Museum te Brugge
  Gelegenheidsadres : Oud Sint-Jan, Mariastraat, 38 – 8000 Brugge
 • 15 maart (avond) : presence op het Benefietgala “Séchez les petites larmes” – werk ten dienste van kinderen.
  Plaats : Parijs
 • 23 april : Fête des Plantes
  Plaats : Celles
 • 4 mei – 19:00 : vernissage van de tentoonstelling ‘Reflets de nos différences’.
  Gelegenheidsadres : Château de Franc Waret – Rue du village 50 – 5380 Fernelmont (Franc Waret)
 • 2 juni (avond) : vernissage van de tentoonstelling ‘Chocolat & Sucre d’Art’ van kunstenaar Jean-Marie Dessard.
  Gelegenheidsadres : Château de Waroux – Rue de Waroux 301 – 4432 Alleur (Ans)
 • 27 augustus – 11:00 : aanwezig op de uitvaart van Toots Thielemans
  Gelegenheidsadres : Sint-Niklaaskerk – Oudstrijdersstraat – Terhulpen
 • 7 september – 18:30 : vernissage van de werken van Cristina Funes-Noppen.
  Gelegenheidsadres : Galerie “Sensi”, Regentstraat 13 (1ste verdieping) te Brussel
 • 20 september – 18:00 : initiatief van het FONDS YVONNE BOËL, (ondersteuning van onderzoek naar kanker en dit sinds meer dan 50 jaar), conferentie van professor Isabelle Salmon, hoofd van de dienst « Laboratoire Anatomopathologie » van het Erasmusziekenhuis en professor ULB met als thema “La Médecine numérisée – une révolution en marche”.
  Gelegenheidsadres : Academiënpaleis – Hertogsstraat 1 – 1000 Brussel
 • 21 september – 19:00 : restaurant « Comme chez soi » viert zijn 90ste verjaardag.
  Gelegenheidsadres : Rouppeplein 23 – Brussel
 • 24 september – 20:00 : klank- en lichtspel in het kasteel van Corroy-le-Château. Het verhaal van het kasteel in het bijzijn van de drie families die tussen 1862 en 1890 het kasteel hebben geerfd : de families Ligne, Croÿ en Mérode.
  Gelegenheidsadres : kasteel van Corroy-le-Château
 • 27 september – 20:00 : musicaal diner van het prins Laurent Fonds.
  Gelegenheidsadres : Jardin d’Hiver du “Long Fonds”, Brusselsesteenweg 115 – Terhulpen.
 • 8 oktober : huwelijk van prins Leka Zogu van Albanië met mejuffrouw Elia Zaharia.
  Gelegenheidsadres : Tirana
 • 15 oktober : musicaal gala ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Amade (Association Mondiale des Amis de l’Enfance).
  Gelegenheidsadres : Hotel Plaza – Adolphe Maxlaan – Brussel
 • 16 oktober : Gala “Sauver mon enfant” (ter herinnering)
 • 20 november : uitreiking van de derde Literaire Prijs prins Alexander van België in het kader van het tweede salon van het historische boek « Ecrire l’Histoire ».
  Gelegenheidsadres : Stadhuis Brussel.
 • 5 december - 11H00 : de prinses ontmoet een klas uit het Sint-Jozefinstituut - Kontich. De leeerlingen hielden een benefiet waaarvan ze de opbrengt wensen te schenken aan het hulpfonds prins Alexander. De ontmoeting zal plaatsvinden in de bar aan de voet van het Atomium.
  Gelegenheidsadres : Atomiumsquare - 1020 Brussel.
 • 5 december – 13:30 : in het kader van de actie "Sauvez mon enfant" - initiatiefnemer Michaël Lewis Anderson, chef patissier - versieren van Cup Cakes met de kinderen die voor verzorging verblijven in het koningin Fabiola ziekenhuis en in aanwezigheid van de prinses.
  Gelegenheidsadres : UZK koningin Fabiola - Joseph Crocqlaan 15 - 1020 Brussel.
 • 18 december – 15:30 : Kerstconcert met kinderkoor Pastoureaux ten voordele van het hulpfonds prins en prinses Alexander van België.
  Gelegenheidsadres : Saint-Jean Berchmans Kerk, Sint-Michielslaan, 1040 Brussel
 • 21 december – 14:00 : origami plooien bij designer Charles Kaisin in aanwezigheid van een dertigtal kinderen.
  Gelegenheidsadres : Handelskaai 36 - 1000 Brussel.

2015

 • 21 januari - 11 uur : bezoek aan het Foyer Saint-François te Namen.
  Het Foyer Saint-François verwelkomt patiënten met zware, uitzichtloze gezondheidsproblemen. Aangezien ze geen kans maken op herstel worden ze er begeleidt met de aangepaste zorgen www.foyersaint-francois.be
  Adres : Louis Loiseaustraat 39 A te Namen.
 • 31 januari : Pools Bal in het Hotel Steigenberger te Brussel.
  Dit jaar is de opbrengst van het bal ten voordele van het Hulpfonds prins en prinses Alexander van België.
  Adres : Louizalaan 71 te Brussel.
 • 5 februari - 19H30 : Vernissage van het Salon van de Chocolade.
  Adres : Brussels Expo – paleis 1 te Brussel.
 • 7 februari : “La Nuit des Neiges” beschermheerschap van H.K.H. prinses Léa van België.
  Caritatieve avond te Crans-Montana – Zwitserland.
 • 14 maart : 10de Gala van het hulpfonds prins en prinses Alexander van België.
  Adres : stadhuis te Bergen.

2014

 • De 2e Literaire Prijs Prins Alexander van België

2013

 • 16/03/2013: Galaavond in Spa
 • 17/04/2013: Fundraising Dinner van het Steunfonds Koninklijke Villa Oostende onder auspiciën van Voorzitter Johan Vande Lanotte (kanker patienten)
 • 20/04/2013 17h : Inauguration à Tournai de l’exposition de l’Ambassadeur de Grèce M.Chadjimihalis Platon-Alexios
 • 20/04/2013 20h : Stadhuis Antwerpen nationale Federatie van Beroepsverenigingen
 • 07/05/2013 17h à 18h : Academic Session in memory of Theodore von Kármán
 • 08/05/2013 18h : Séance académique en l’honneur de la fête de l’Unité Européenne "Une âme pour l’Europe"
 • 15/05/2013: Benefietconcert Koninklijk Werk Ibis : Muziekkapel van de Belgische Marine - Kursaal van Oostende
 • 17/05/2013: Visite avec Philippe Soreil à la ferme
 • 19/05/2013: Maison du Festin : Pièce de théâtre chez le Baron et la Baronne Falon "Les pipelettes sur planches" au profit de la schizophrénie
 • 05/06/2013 20h : Simonetschool Sint-Martens-Latem : Fundraising Dinner te Auberge du Pêcheur
 • 24/06/2013 : Visite du camp Tournesol (camp de vacances pour les enfants atteints de cancer)

2012

 • 11/02/2012: Gala-avond in Brugge ten voordele van twee verenigingen : « Werkgroep Vorming en Aktie » vzw van Ieper en vzw « la maison du festin » van Rochefort
 • De eerste Literaire Prijs Prins Alexander van België

2011

 • 31/01/2011: Gala-avond in Versailles ten voordele van het Kankeronderzoek o.l.v. Prof Khayat
 • 05/02/2011: “Nuit des Neiges” te Crans-Montana
 • 19/03/2011: Gala-avond van Het Hulpfonds te Luik met als thema “mishandeling”
 • 26/03/2011: Concert op het domein van de grotten van Han ter ondersteuning van de “Luchoraliën”
 • 20/05/2011: Concert georganiseerd door mevrouw Davidson in de concertzaal van de Singel te Antwerpen ten gunste van het onderzoek oncologie.
 • 08/06/2011: Simonnet schooltje: uitreiking van de prijs voor de Franse Taal
 • 20/06/2011: Vereniging van de veteranen van Leopold III – 50 jarig bestaan – Hulde aan Koning Leopold III & Prins Alexander van België
 • 30/06/2011: Uitreiking van de wetenschapsprijs Prins Alexander van België in het “Institute for Fluid Dynamics” in de Waterloose Steenweg te Sint Genesius Rhode
 • 29/11/2011: Uitreiking van een prijs voor letterkunde “Prins Alexander van België

2010

 • Iedere laatste maandag van de maand : bezoek aan de vereniging “La Maraude” te Sint Joost Ten Node voor de bedeling van maaltijden.
 • 02/2010: Bezoek aan de vereniging “ Centrum voor Algemeen Welzijn” te Gent Overhandiging van een check
 • 19/03/2010: Gala-avond van het Hulpfonds te Gent
 • 03/2010: Bezoek aan de VZW “Straatverplegers”
 • 03/2010: Bezoek aan het “Revalidatie centrum “voor oncologie” Palliatieve verzorging Sint-Camillus
 • 05/2010: Gespreksavond bij de vrouwelijke interclub van de rotary in Auberge de Boondael
 • 09/06/2010: Simonnet schooltje - Uitreiking van de prijs voor de Franse Taal.
 • 06/2010: Overhandiging van een check aan de orde van Malta ten gunste van de vereniging « La Fontaine » (daklozen)
 • 30/06/2010: Uitreiking van de speciale wetenschapsprijs Prins Alexander van België
 • 09/2010: Lezing in de internationale club Château Sainte –Anne
 • 29/10/2010: Meterschap van BPW club” Business and Professional Woman International”
 • 29/11/2010: Inhuldiging van de zaal “Prins Alexander”in het Huis van Toerisme te Waterloo ter gelegenheid van het 1-jarig overlijden van Prins Alexander.
 • 01/12/2010 : Plechtige overhandiging van hulphonden aan gehandicapten door DYADIS in het Gemeentehuis van Sint-Pieters- Woluwe.
 • 01/12/2010: Bezoek aan de “Cercle de Lorraine” voor de avant-première van de film van de Nobelprijswinnaar Christian de Duve.
 • 02/12/2010: Bezoek aan de fototentoonstelling, gerealiseerd door mevrouw Raison betreffende de wedersamenstelling van de slag van Waterloo
 • 04/12/2010: Avond van de VZW “Live”in Tour&Taxis
 • 11/12/2010 : Concert gegeven in het kader van de gebeurtenis “ Donnez une âme à l’Europe” in het Museum voor Schone Kunsten te Brussel
 • 22/12/2010: Concert te Brugge ten voordele van het UZ GENT.
 •